Get Adobe Flash player

Studijske posete

Mart 2012.

Poseta Sloveniji

PU ”Komdel, je posle nešto duže pauze, u skladu sa svojim programskim opredeljenjima, u periodu od 6-tog do 9-tog marta ove godine, organizovao i realizovao stručnu ekskurziju koja je imala za cilj da se članice našeg Udruženja, neposredno upoznaju sa iskustvima u funkcionisanju komunalnih preduzeća iz Slovenije.

>> detaljnije

Oktobar 2007.

Poseta Pragu

PU ”Komdel, uz pomoć Udruženja preduzetnika SPPKJ iz Češke, organizovao je stručnu posetu glavnom gradu Češke Republike koja je realizovana u periodu od 23-eg do 28-og oktobra 2007. godine.    

>> detaljnije

April 2007.

Studijska poseta Italiji

Program puta u pokrajinu Veneto imao je tri osnovna sadržaja. U Veroni je dogovoren obilazak lokanog komunalnog preduzeća, u Breši (Breacia) poseta pogonima za proizvodnju specijalnih vozila i sudova za smeće OMB, dok je u Padovi bila predviđena celodnevna poseta poznatom i uglednom sajmu SEP POLUTTION     

>> detaljnije

Novembar 2006.

Poseta Bugarskoj

Studijska poseta Bugarskoj imala je za cilj da se neposredno vidi sprovedena privatizacija komunalnih delatnosti u Sofiji i dobiju informacije od samih učesnika privatizacije: grada Sofije kao naručioca usluga i privatnih operatera.    

>> detaljnije

Oktobar 2006.

Studijska poseta Mađarskoj

U okviru Projekta koji je finansirala Vlada Republike Mađarske UKUS (Unapređenje komunalnih usluga u Srbiji), organizovano je Studijsko putovanje na kome su predstavnici komunalne privrede iz Srbije na licu mesta videli kako funkcionišu referentna komunalna postrojenja i upoznali se sa konkretnim iskustvima iz Mađarske.    

>> detaljnije

Novembar 2005.

Studijska poseta Sloveniji i Austriji

Ova poseta je imala za cilj da se članice PU ”Komdel”-a na licu mesta upoznaju sa iskustvima kolega iz Slovenije i Austrije, država koje su punopravne članice Evropske unije. Cilj posete bila je oblast upravljanja otpadom gde su predstavnici  PU ”Komdel”-a upoznali sa iskustvima iz Ljubljane, Radovljice i Graca    

>> detaljnije

Septembar 2005.

Studijska poseta Makedoniji i Grčkoj

Predstavnici PU ”Komdel”-a su se upoznali sa iskustvima u upravljanju otpadom u Skopju i Solunu.    

>> detaljnije

Septembar 2003

Poseta Rumuniji – i  potpisivanje  Ugovor o bilateralnoj saradnji sa Liga Citadin-om

Poslovno udruženje odazvalo se pozivu sličnog udruženja iz Rumunije, Liga Citadina,  koja je pokrenula inicijativu za saradnju sa komunalnim preduzećima Republike Srbije, odnosno Udruženjem tih preduzeća.     >> detaljnije

Krajem godine predstavnici  PU ”Komdel”-a  prisustvovali su Skupštini udruženja komunalnih preduzeća iz Rumunije i tom prilikom potpisali Ugovor o bilateralnoj saradnji.

Novembar 2001.

Studijska poseta Slovačkoj i Mađarskoj

Studijska poseta regionalnoj deponiji u Banskoj Bistrici (Slovačka), spalionici smeća u Budimpešti i tipičnom privatnom komunalnom preduzeću u Sigetsentmiklošu (Mađarska)

Novembar 1999.

Poseta Mađarskoj

Poseta sanitarnoj deponiji u Debrecinu (Mađarska)