Get Adobe Flash player

Prateća privreda

Status pridružne članice mogu steći sve domaće ili strane firme koje pokažu interes da preko PU “Komdel”-a uspostavljaju ili jačaju poslovnu saradnju sa komunalnom privredom Srbije.

Za dobijanje statusa pridružne članice potrebna je Odluka o učlanjenju sa izjavom o prihvatanju prava i obaveza iz Statuta PU “Komdel”  koju donosi Direktor.

Radi provere referentnosti kandidata za pridružnu članicu, poželjno je da firma koja pristupa, uz Odluku o učlanjenju dostavi i pisanu preporuku od bar jednog komunalnog preduzeća sa kojim već ima uspostavljenu saradnju ili da saradnju sa komunalnim preduzećima dokumentuje na neki drugi proverljiv način.

Iznos mesečne članarine za pridružne članice je 3.300 dinara mesečno. Članarina se uplaćuje na račun PU “Komdel”-a na osnovu kvartalnog zaduženja (fakture).

Pristupajući Udruženju, članice iz prateće privrede, u okviru ukupnih aktivnosti PU “Komdel” imaju pravo:

  • Na pomoć u uspostavljanju kontakata sa komunalnim preduzećima – članicama
  • Na periodično upoznavanje komunalnih preduzeća – članica, sa svojom ukupnom ponudom, proizvodnim programima i komercijalnim uslovima
  • Na pozive za prisustvo na skupovima i susretima u organizaciji ili suorganizaciji   PU “Komdel”a (sednice organa upravljanja, tematski susreti, seminari i dr.).
  • Na kandidovanje za člana Upravnog odbora   PU  “Komdel”
  • Na isticanje statusa pridružne članice i loga preduzeća na sajtu  PU “Komdel” Na redovno informisanje o aktivnostima PU “Komdel”
  • Na povremeno anketiranje potreba javnih komunalnih preduzeća – članica PU “Komdel”
  • Na komercijalne pogodnosti kod prijavljivanja za učešće na Medjunarodnom sajmu komunalne opreme KOMDEL EXPO

Posebne obaveze su:

  • da na tržištu nastupaju i da komunalnim preduzećima – članicama  PU “Komdel” nude proizvode, robu i usluge u skladu sa dobrim poslovnim običajima i moralom
  • da na račun  PU “Komdel” redovno uplaćuju utvrđenu mesečnu članarinu.
  • da na zahtev PU  “Komdel”   dostavljaju tražene podatke, osim ako davanje takvih podataka predstavlja povredu poslovne tajne

        Pristupnica »

 

Članice:

“Sekopak” d.o.o.Beograd  (članica od novembra 2009)

Nacionalni (ovlašćeni) operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom   detaljnije »

”Rasco Tamp”  d.o.oSenta  (članica od februara 2015)

Od 2013. godine fabrika TAMP posluje pod imenom RASCO-TAMP, a svoj proizvodni program cevnih armatura proširila je i proizvodima . . .  detaljnije  »

”Mag Centar”  d.o.oNovi Beograd  (članica od decembra 2012)

Istorija firme MAG Centar d.o.o vezana je za MAG Grupu, kao jednu od prvih kompanija u oblasti privatnog preduzetništva osnovane još davne 1989 godine. MAG Grupa je veoma uspešno poslovala na području celokupne ex Jugoslavije, u oblasti građevinarstva, rudarstva i komunalne privrede (Faun, RAVO,HALLER, O&K, Bomag, Terex, Unitrig, Wirtgen, Krupp) i do 2000 godine je držala 90% ukupnog tržišta komunalne i građevinske opreme . . . detaljnije  »

”Atrikod”  d.o.o.   Kruševac  (članica od januar 2014)

Preduzeće Atrikod d.o.o. Kruševac je privredno društvo za proizvodnju u oblasti usluga za komunalna preduzeća. Do danas, kompanija se razvila u modernu, dobro opremljenu fabriku, koja je u razvoju dostigla visok nivo proizvođača opreme za prikupljanje, transport i sabijanje PET otpada. Preduzeće ima sopstveni know-how, a razvojni tim se stalno nadograđuje i razvija.   detaljnije  »

”Alegrina NS” d.o.o.Novi Sad (članica od oktobra  2013)

Alegrina NS doo je uvoznik i generalni zastupnik kompanije Molok iz Finske, globalnog lidera u proizvodnji podzemnih kontejnera za teritoriju Srbije i Crne Gore.
Racionalizacija je osnovni temelj Molok sistema podzemnih kontejnera. Oni omogućavaju sakupljanje velikih količina otpada na mestima koja ne obiluju prostorom. Napravljeni su od najkvalitetnijih materijala otpornih na vatru, vodu i udarce i odlikuje ih jednostavnost i ekonomičnost pri ugradnji, održavanju i pražnjenju.

Dodatne informacije o Molok sistemu podzemnih kontejnera možete naći na web stranici:  http://www.molok.com/eng/main.php

”MNG Plastik Gogić” d.o.o.   Inđija  (članica od juna  2015)

MNG Plastik Gogić  je porodična kompanija koja postoji od 1974 godine.
Od svog osnivanja konstantno radimo na razvoju i poboljšanju kvaliteta naših proizvoda, koji se uz pomoć savremene opreme i odgovarajuće prateće infrastrukture brizgaju u sopstvenim pogonima, i nakon toga isporučuju u preko 15 zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope.   detaljnije »

”Vatrosprem proizvodnja” d.o.o. -  Beograd  (članica od oktobra 2015)

Vatrosprem proizvodnja d.o.o.  je specijalizovano preduzeće za proizvodnju vatrogasnih vozila, protivpožarnih aparata i opreme, komunalnih vozila i vozila za putarsku industriju. Zahvaljujući sopstvenom razvoju i dugogodišnjoj poslovno-tehničkoj saradnji sa najpoznatijim evropskim proizvođačima, danas smo najveći proizvođači vatrogasne i komunalne opreme u Srbiji.   detaljnije »

”Vladex” d.o.o. -  Velika Drenova  (članica od oktobra 2015)

Vladex doo se godinama sa velikim uspehom bavi poslom iz oblasti uljna hidraulika i pneumatika i građevinske mehanizacije. Iz oblasti uljne hidraulike i pneumatike možemo Vam ponuditi: remont hidrauličnih i pneumatskih uređaja, novi hidraulični uređaji, proizvodnja hidrauličnih cilindara, projektovanje i izrada hidrauličnih instalacija, hidraulična creva visokog pritiska.    detaljnije »

”West truck” d.o.o. Beograd – Zemun  (članica od maja 2016)

Kompanija West truck d.o.o. osnovana je 2001. godine kao ovlašćeni prodajno servisni centar IVECO S.p.A iz Torina. Od svog osnivanja, pa sve do danas kompanija je lider na domaćem tržištu u prodaji Iveco komercijlanih vozila lake, srednje i teške kategorije.

Kompanija WEST TRUCK posluje kao članica WEST grupe, u čijem sklopu su još i kompanije Beoauto i West Beo Car (WBC), ovlašćeni centri za prodaju i servisiranje OPEL i CHEVROLET vozila.   detaljnije  »

“Nova oprema” d.o.o. - Novi Sad  (članica od oktobra 2016)

“Nova oprema“ d.o.o. je preduzeće koje se bavi uvozom, prodajom i servisiranjem komunalnih mašina i rezervnih delova renomiranih evropskih proizvođača. Široka paleta proizvoda nudi veliki broj mašina i radnih priključaka, raznih namena za sva godišnja doba. Naša servisna služba obezbeđuje rezervne delove u garantnom i vangarantnom periodu. Sve to kreira sredinu koja ispunjava uslove i najzahtevnijim kupcima.  detaljnije »

“Korkovado” d.o.o. - Beograd – Rakovica  (članica od maja 2017)

Preduzeće Korkovado  d.o.o. osnovano je januara 2005. godine kao generalni zastupnik inostranih kompanija koje se bave proizvodnjom građevinskih i rudarskih mašina. Naši partneri su kompanije: SHANTUI, EP, ZOOMLION, SUNWARD, CHENGGONG, YIFAN, YANTAI, KAISHAN. Tokom ovih godina, neprekidnim ulaganjem i proširivanjem prodajnog asortimana, danas je respektabilno ime u sferi prodaje građevinskih mašina u našoj i zemljama u okruženju.

Pored osnovnog programa, u mogućnosti smo da izađemo u susret i specifičnim zahtevima nabavke poput finišera, glodača asfalta, valjaka za putare, kamionskih beton pumpi, separacija,  drobiličnih postrojenja, platformi i drugih građevinskih i rudarskih sredstava.   detaljnije »

“BEC Balcan engineering&construction”  d.o.o. Beograd  (članica od decembar 2018)

“AgriCons T.E.C.” d.o.o.-  Beograd  (članica od februara 2019)

AgriCons T.E.C. je privatno, porodično preduzeće osnovano 2010.godine u Beogradu, Srbija. Iskustvo ponaosob, maksimalna angažovanost, poštovanje kodeksa „poslovnog domaćina„ i korektnost u izvršenju poslovnih zadataka je osnovni postulat poslovanja preduzeća. Primarna delatnost je trgovina na veliko poljoprivrednim mašinama opremom i priborom i konsalting u poljoprivredi, komunalnom i građevinarstvu kao sastavnog dela poljoprivrede …  detaljnije

 “UniWab“  d.o.o. -  Beograd (članica od avgusta 2019)

Od svog osnivanja 1989. godine, firma Uniwab kao zastupnik vodećih svetskih proizvođača mašina i opreme pomera granice i postavlja standarde u komunalnoj oblasti, niskogradnji, zaštiti životne sredine i vodoprivredi /vanrednim situacijama  detaljnije »

“Reformator” Beograd  (članica od decembra 2021)

Udruženje Centar za edukaciju, investicije i održivi razvoj „Reformator“ je aktivno na polju edukacije zaposlenih u javnom sektoru i privredi, pre svega u vezi sa izvršavanjem poslovnih obaveza i pravilnom primenom propisa u praksi  detaljnije »

“Obrazovni informator” -  Beograd  (članica od februara 2022)

Preduzeće „Obrazovni informator“ je savremena edukativna kuća specijalizovana za upravljanje pravno-ekonomskim poslovanjem, uz informatičku podršku. Primarni cilj nam je da adekvatnom primenom propisa olakšamo poslovanje menadžmentu u svim poslovnim sistemima. detaljnije »

”AL.TOM GMP” d.o.o.   Beograd   (članica od decembra 2022)     detaljnije

“Ekostar Pak” d.o.o.  Beograd  (članica od februara 2023)

“Ekostar Pak” d.o.o.  je operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom – neprofitno privredno društvo koje posluje u skladu sa načelom produžene odgovornosti proizvođača. U ime svojih klijenata, privrednih društava koja plasiraju ambalažu na tržište Srbije, organizujemo sakupljanje, ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada i obezbeđujemo ispunjenje ciljeva propisanih Uredbom o planu smanjenja ambalažnog otpada i Zakonom o ambalaži i ambalažnom otpadu.   detaljnije

 ”MaxivTech” d.o.o.  Beograd  (članica od marta 2023)

Kompanija MaxivTech je nastala 2009 i bavi se uvozom i distribucijom mašina i opreme za antikorozivnu zaštitu, peskarenje i rukovanje tečnim materijalima, mašina za unutrašnje i spoljašnje radove u građevinskoj industriji, mašinsko krečenje i gletovanje, fasade, mašinsko malterisanje kao i mašina za obeležavanje puteva. Takođe u ponudi imamo veliki izbor mašina za farbanje. Za sve uređaje je obezbeđen servis kao i prateća potrošna oprema.  detaljnije

“RIKO” d.o.o. - Beograd  (članica od marta 2023)

RIKO Ribnica na ovom tržištu funkcioniše od 60-tih godina prošlog veka.U prvo vreme RIKO Ribnica je bila društvena firma, koja je tokom poslednjih godina privatizovana. U Srbiji ova firma radi od 2003. godine kao RIKO d.o.o. Beograd. RIKO d.o.o. Beograd je jedna od nekoliko firmi u sastavu RIKO Ribnica iz Slovenije. Na domaćem tržištu posluje samostalno.   detaljnije

“AS Domžale” d.o.o. - Beograd - Novi Beograd (članica od septembra 2023)